Marked (Æ-m)

Klassetrin: Ældste
Type: middel

Beskrivelse:
Marked simulerer en række af de situationer der kan opstå i forbindelse med kødannelsen ved kasseapparaterne i et supermarked.
I programmet kan eleverne selv bestemme supermarkedets størrelse, og de kan fastlægge kundetilstrømningen til supermarkedet og de ekspeditionstider der må påregnes ved kasseapparaterne.

Hent program:   Marked.zip 

———-

Materialer til programmet kan hentes her og er nærmere beskrevet nedenfor:
1)  EMMA-tema Marked.zip     

———

1) EMMA-tema: Marked
Klassetrin: 6-10
Omfang: 1-2 lektioner
Beskrivelse: 
Faglige områder: Modelbegrebet, matematik i anvendelse.
Temaet beskæftiger sig med kødannelse ved kasserne i et supermarked. Med en edb-model simuleres en situation som er velkendt for enhver skoleelev.
Baggrund:
Programmet simulerer en række af de situationer der kan opstå i forbindelse med kødannelse ved kasseapparaterne i et supermarked. I programmet kan eleverne selv bestemme supermarkedets størrelse hvad angår antallet af kasser, og de kan fastlægge kundetilstrømningen til supermarkedet og de ekspeditionstider der må påregnes ved kasseapparaterne.
Marked behandler et typisk kø-problem, som forekommer i mange situationer der vil være velkendte for eleverne. I programmet er beskrivelsen knyttet til et supermarked, men overvejelserne og resultaterne fra programanvendelsen kan belyse enhver situation med kødannelse ved betjeningssteder. En sådan kødannelse kunne være den der opstår i en skoles kantine, eller i datalokalet når en række elever skal betjene sig af skolens computere.
Indeholder de 2 filer:
EMMA-Marked.pdf
- Marked-Lv.pdf    (lærervejledning)

———-


Dette wp-site er lavet af 1NT3RN3T